21.12.2014

Hometown adventuresHola
Lähdettiin eilen äidin kanssa extempore ulos kävelemään ja kuvailemaan yhdeksän aikaan illalla. Todettiin, ettei oteta tarpeeksi irti tästä ihanasta kaupungista, jossa asutaan! Sen ottaa liian helposti ns. itsestäänselvyytenä, eikä edes muista, miten kaunista täällä onkaan vain kävellessä ympäriinsä. 
Kierrettiin Sports Trackerin mukaan n. 4km lenkki, jonka varrella oli Vanha kauppahalli, Tuomiokirkko, Etelä-Esplanadi ja Stockmannin edusta.
Pysähdyttiin Espalla kahville ihanaan Kappeliin! Se on kyllä niin täydellinen paikka, varsinkin näin, kun on pimeää ja lasiseinistä tulee ihanan kodikas valo ulkopuolelle asti. Valittiin nurkkapöytä, sillä ruuhka-aikaan ne ovat aina varattuja. Oli kyllä ihanaa kahvia ja parasta seuraa!
Koko reissu oli aivan täydellinen, kun oltiin osattu pukeutua lämpimästi ja päivällä oli satanut myös lunta, joten maisemat olivat upeat ja jouluiset. Keskustassa oli todella hiljaista, sillä kaikki kaupat olivat jo menneet kiinni. 

Uskallan todellakin suositella kaikille Helsingissä asuville/vieraileville Kappelia ilta-aikaan. Tunnelma on suoraan, kuin elokuvasta ja kahvi hyvää. Kappeli on siis auki keskiyöhön asti jopa sunnuntaisin, ja mielestäni paras aika visiitille on kauppojen sulkemisen jälkeen, kun pahin ruuhka on ohi. 

2 kommenttia :